KITEFEST 2021 – MČR v landkitingu

  • Rubriky příspěvkuLandkiting

Po roční pauze jsme se opět potkali na letišti Panenský Týnec, kde se sešla landkiterská elita národa. Letošní ročník byl o trochu jiný než leta předtím. Jednak byla perfektní účast, kterou podpořila skvělá předpověď počasí, druhak to byl obohacený program o živou kapelu a novou disciplínu KITEWING longboard. Počasí vyšlo nakonec na jedničku a v sobotu foukalo do 5 m/s celý den za slunečna a v neděli to trochu přidalo (k 8-10 m/s) a zatáhlo se.

Jelo se tak oba dva dny. V sobotu jsme odjeli 4 rozjížďky buggyn, 4 rozjížďky MTB a freestyle MTB. Je nutné říci, že závodníků přibylo a jejich výkony se zlepšili po všech stránkách. Freestyle byl opravdu nabitý a je vidět, že borci jsou vyježdění z vody. Krásné, ladné a vysoké „oldschool“ triky. Super podívaná a fandící publikum. Tak to má být! 

Večírek byl zahájen v osm hodin devítičlennou kapelou Walbanda – trubky, tuba, trombony, bicí, vokál. Super pařba plná balkánských tónů. Kluci z Walbandy nejsou žádní pseudoumělci, ale většina z nich jsou hudebníci z konzervatoře a mají již stálé angažná v různých kapelách jako je např. Česká filharmonie. Slyšeli jsme tedy téměř to nejlepší co jsme mohli. Děkujeme.

V neděli jsme začali den dle plánu v 8.30, což bylo pro mnohé po večerním mejdanu děsivé ráno. Nicméně fouká slušný vítr a to společně se zapnutým amplionem vyburcovalo všechny k akci. Odjeli jsme tak jako první disciplínu dne historicky první závod KITEWINGů v Česku! Kitewing longboard race. Následovaly ještě 2 rozjížďky buggyn a 2 rozjížďky MTB. Jsme přece na závodech a nebudeme se flákat! V poledne proběhlo vyhlášení výsledků a začalo sklízení festivalu.

Za náš tým v závoodech v akci AEROS NAVY v03 11qm; GIN Spirit 15qm, Flymaax Boom v02 11qm a Flymaax Toon 8qm . . . a tři medaile ze závodů.

Děkujeme sponzorům a všem účastníkům akce za podporu.